Očala po meri

Naša optika vam nudi izdelavo vseh tipov korekcijskih očal, od enožariščnih pa do večžariščnih (progresivna-multifokalna očala, različne variante delovnih očal, očala za voznike, bifokalna očala, očala z rahlo bližinsko podporo,…)

Nudimo vam več cenovnih razredov korekcijskih očal, tako si lahko vsak najde primerna očala glede na svoje želje, potrebe  in finančne zmožnosti.

Za vsa pri nas predpisana očala vam poleg običajne garancije na okvir in stekla, nudimo tudi popolno garancijo na izdelavo očal in na privajanje.

Očala po meri

Očala izdelana posebej za vas, glede na vaše potrebe in želje:

   • enožariščna očala
   • več-žariščna očala (bifokalna, multifokalna očala)
   • delovna očala
   • očala za voznike
   • personalizirana očala glede na vaše želje

 

Progresivna očala

Ste stari 40 let in več in imate z vašimi očali za daljavo kar naenkrat težave pri branju ? To je znak, da se je pojavilo staranje očesne leče – presbiopija oz. starostna daljnovidnost. Za branje potrebujete dodatna očala, da se korigira ta dioptrija.  Pri presbiopiji vam ne bodo pomagale  niti nobene vaje, ki jih reklamirajo na nekaterih internetnih straneh. 

Če želite z enimi očali videti ostro na daleč in blizu , so zdaj edina rešitev progresivna očala, ki omogočajo kristalno jasen pogled na daleč, na blizu in na računalniški ekranOdlični napredni dizajni vodilnih proizvajalcev stekel Hoya in Seiko omogočajo dobro privajanje prvih uporabnikov in zelo dobro uporabniško izkušnjo

Progresivna očala

Nosite očala za daljavo in ste stari 40 in več ?  So vam roke pri branju postale prekratke? To je znak, da je nastopila starostna daljnovidnost – presbiopija.
Z vašimi enožariščnimi očali več ne morete hkrati videti ostro na daleč in blizu.
Ne pomagajo niti nobene vaje z interneta. 
Edina rešitev so progresivna očala – za kristalno jasen pogled na daleč, na blizu in na vmesne razdalje (računalniški ekran).

Delovna očala

Delovna očala so večžariščna očala, ki so posebej prilagojena bližinskemu delu, t.j. delu z računalnikom v pisarni,  intezivnim bralcem, ki želijo imeti podaljšano vidno polje, predavateljem pred tablo, ljudem specialnih profilov, ki imajo dosti bližinskega dela (elektroniki, arhitekti, finomehaniki,  dirigenti, zobozdravniki, šivilje..) in ki rabijo večjo širino vidnega polja kot jo lahko dobijo s klasičnimi progresivnimi očali.

Taka očala so prva izbira za presbiope, ki preživijo za računalnikom nekaj ur dnevno, saj so dosti bolj udobna kot klasična progresivna očala. Glede na vaše potrebe vam nudimo različne tipe takih stekel odvisno od zahtev vašega dela in želja. Za takšna očala je značilno, da se uporabniki na njih hitro navadijo, saj pri uporabi ni potrebno premikati glave ali “loviti” pravo točko ostrine kot pri klasičnih progresivnih očalih. Glede na vašo željeno delovno razdaljo vam izberemo primeren dizajn stekla in  izberemo ustrezen okvir.

Delovna očala

Prava rešitev za presbiope za bližinsko delo ! Široko vidno polje in velika ostrina na delovnih razdaljah. Očala namenjena delu z računalnikom, v pisarni za intezivne bralce, za predavatelje pred tablo, za arhitekte, inženirje, in druge profile z velikimi zahtevami podaljšanega vidnega polja.
Več različnih dizajnov stekel, ki jih izberemo glede na vaše zahteve pri delu. Hkrati vam pomagamo izbrati tudi primeren okvir za ta dizajn stekla.

Očala za voznike

Vožnja z avtomobilom je v današnjih časih ob povečanem prometu in močnih XENON in LED žarometih lahko precej naporna za oči tudi podnevi, še posebno pa ponoči in v slabši vidljivosti.

S pomočjo stekel s posebnim antirefleksnim premazom se neprijetno bleščanje luči in cestne razsvetljave občutno zmanjša in vožnja postane dosti prijetnejša. Z zmanjšanjem moteče reflektirane svetlobe se občutno poveča tudi kontrast in občutek boljše vidljivosti v slabših pogojih vidljivosti.

Stekla imajo zaradi svojega dizajna povečano vidno polje, kar omogoča čisto sliko brez popačenja tudi na robovih, ko voznik gleda v daljavo, v ogledala in v armaturno ploščo.

Za starejše voznike – presbiope ( nad 40 let)  je na voljo tudi progresivna varianta  stekel, ki omogoča v spodnjem delu stekla jasen pogled tudi na armaturno ploščo in mehak prehod od daljave do vmesnega področja, s tem pa lažje branje podatkov na armaturni plošči.

Očala za voznike

Prava rešitev za voznike !
Stekla s posebnim antirefleksnim premazom izničijo neprijetno bleščanje zaradi luči, ceste in cestne razsvetljave in odbojev svetlobe na mokrem cestišču.
Z zmanjšanjem moteče reflektirane svetlobe se občutno poveča kontrast in občutek boljše vidljivosti v slabših pogojih vidljivosti.
Vožnja z avtomobilom postane manj naporna.
Za starejše voznike – presbiope (nad 40 let) tudi kot progresivna varianta stekel, ki omogoča tudi jasen pogled na armaturno ploščo.