Očala po meri

Naša optika vam nudi izdelavo vseh tipov korekcijskih očal, od enožariščnih pa do večžariščnih (progresivna-multifokalna očala, različne variante delovnih očal, očala za voznike, bifokalna očala, očala z rahlo bližinsko podporo,…)

Nudimo vam več cenovnih razredov korekcijskih očal, tako si lahko vsak najde primerna očala glede na svoje želje, potrebe  in finančne zmožnosti.

Za vsa pri nas kupljena in narejena očala vam  nudimo popolno garancijo na izdelavo očal in na privajanje.

Očala po meri

Glede na vaše potrebe in želje vam svetujemo pri pravilni izbiri očal. 

  • Enožariščna očala
  • Multifokalna očala
  • Različne variante delovnih očal
  • Očala za voznike 
  • Bifokalna očala 
  • Očala z rahlo bližinsko podporo,…)

Očala po želji, potrebi in zmožnostih vsakega uporabnika!

Popolna garancija na izdelavo očal in na privajanje !

Progresivna očala

Progresivna ali po domače multifokalna očala nudijo mehak prehod od gledanja na daleč, preko gledanja na srednje razdalje ter bližinskega vida. To pomeni, da se dioptrija očal progresivno spreminja (povečuje) od vrha do dna očal. Očala olajšajo očesni napor in poskrbijo za najbolj naravno korekcijo vida.

Glede na vaše zahteve in želje vam svetujemo pri izboru najbolj primernih progresivnih stekel za vašo delovno ali življensko okolje. Ker je pri progresivnih steklih zelo pomemben tudi okvir, vam svetujemo in ponudimo primeren okvir za očala.

Delovna očala

Delovna očala so podzvrst progresivnih oz. multifokalnih očal, ki pa je posebno prilagojena bližinskemu delu, t.j. delu z računalnikom v pisarni ali na domu,  intezivnim bralcem, ki želijo imeti podaljšano vidno polje, ljudem specialnih profilov, ki imajo dosti bližinskega dela ( elektroniki, arhitekti, finomehaniki,  dirigenti, zobozdravniki, šivilje..) in ki rabijo večjo širino vidnega polja kot jo lahko dobijo s klasičnimi progresivnimi očali.

Taka očala so prva izbira za presbiope, ki preživijo za računalnikom nekaj ur dnevno, saj so dosti bolj udobna kot klasična progresivna očala. Nudimo vam več različnih tipov takih stekel odvisno od zahtev vašega dela in želja. Za takšna očala je značilno, da se uporabniki na njih hitro navadijo, saj pri uporabi ni potrebno premikati glave ali “loviti” pravo točko ostrine kot pri klasičnih progresivnih očalih. Glede na željeno najbolj pogosto delovno razdaljo vam priporočamo in izberemo vam prilagojen dizajn stekla in izberemo ustrezen okvir.

Očala za voznike

Vožnja z avtomobilom je v današnjih časih ob povečanem prometu in močnih XENON in LED žarometih lahko precej naporna za oči ne samo pomoči in ob slabši vidljivosti temveč tudi podnevi.

S pomočjo stekel s posebnim antirefleksnim premazom se neprijetno bleščanje luči in cestne razvestljave občutno zmanjša in vožnja postane dosti prijetnejša. Z zmanjšanjem moteče reflektirane svetlobe se občutno poveča tudi kontrast in občutek boljše vidljivosti v slabših pogojih vidljivosti.

Stekla imajo zaradi svojega dizajna povečano vidno polje, kar omogoča čisto sliko brez popačenja tudi na robovih stekla, ko voznik gleda v daljavo, v ogledala in v armaturno ploščo.

Za voznike starejše voznike – presbiope ( nad 45 let)  je na voljo tudi progresivna varianta  stekel, ki omogoča jasen pogled tudi na armaturno ploščo in mehak prehod od daljave do vmesnega področja, s tem pa lažje branje podatkov na armaturni plošči.