O nas

 

Ustanovitelja optike sta mag.Gorazd Grof in zdravnica oftalmologinja Renata Žižek Grof.

Renata Žižek Grof dr.med, spec.oftalmologije,  že od 2007 leta vodi svojo zasebno oftalmološko ambulanto – Očesno ambulanto VID ,  ki ima polno koncesijo zavarovalnice.

Gorazd Grof ima bogate izkušnje iz optike še iz svojih mladih let. Že v osnovni  in v srednji šoli (naravoslovno matematična smer) se je ukvarjal s sistemi leč in sestavljanjem optičnih naprav (dajnogledi, teleskopi). Obenem ga je od predmetov najbolj zanimala fizika, kjer se je udeleževal tudi tekmovanj s področja optike.

Po primarni izobrazbi dipl.ing.elektrotehnike in magister ekonomije, je uspešno končal tudi srednje-tehnično šolo v Rogaški Slatini in si pridobil izobrazbo optik-tehnik. Dobro poznavanje fizike in biologije uspešno prenaša tudi na področje optike in optičnih instrumentov. V prostem času modelar, ki mu je prvo vodilo natančnost in estetika.

Naši aduti so osebni pristop, strokovnost, velika izbira in razumne cene. Smo pogodbeni dobavitelj medicinsko tehničnih pripomočkov za ZZZS.  Tako pri nas lahko vnovčite zeleno naročilnico za očala, ki ste jo dobili pri pregledu v koncesijski ambulanti. Ta naročilnica vam glede na vašo od zdravnika predpisano očesno dioptrijo prinaša določeno subvencijo zdravstvene zavarovalnice pri samem nakupu očal.